Kursprogram 2021 hos Åke Truedsson

Vi finns numera på Facebook,Tomat och Vitlöksklubben genom barnen Tommy och Linda för att visa lite bilder och ge ut lite meddelanden. Man kan inte beställa via denna sida. Vi har också en hemsida www.tomatklubben.se bara för information, ingen kommunikation – hinner inte.

Hej alla trädgårdsvänner, Tyvärr har vi fått ställa in alla kurser jag skulle haft på grund av situationen med Coronaviruset. Så fort det är tillåtet ska vi köra alla kurser. Vi har öppet i vår lilla gårdsbutik 11-16 alla dagar och där finns tomatplantor, gurkplantor, kronärtskocka (fröplantor efter Herrgård) och mycket annat. Vi har jord till bra pris och från början av maj säljer vi sparrisplantor. Det kan finnas en anledning att besöka oss.
Välkomna
Med vänlig hälsning Åke

Kursavgift 50kr per person. Kaffe och te ingår och någon form av provsmakning. Informera gärna oss om du har någon allergi som gluten, laktos m.m.
Anmälning sker på telefon 040-468480 från och med 1/3 kvällstid kl 19-21 ej SMS.
Adress: Forshällavägen 66 Vellinge

Odlingskurs 21/3 Kan komma att senareläggas
Kom och lär dig om grunderna för en lyckad ekologisk ordning, om jord, gödsling, sågg, plantuppdragning, förodling, djuksängar, m.m. söndag den 21/3. Kursen beräknas ta 2,5 timmar och sker inomhus och utomhus.

Tomatkurs 25/4 eller den 9/5
Välj om du vill komma söndagen den 25/4 eller söndagen den 9/5.
Allt för att lära och lyckas bättre med din odling och höra senaste tomatnytt, köpa plantor av ca. 250 olika sorter, kursen beräknas till 2,5 timmar och sker inomhus och utomhus.
Provsmakning av våran Tomatsoppa.

Sparriskurs 16/5
Då har vi plantor till försäljning av bästa sorten och vi lär er odla stor god och mjäll sparrig i mängder. Kursen berräknas till 2 timmar.
Provsmakning av vår Sparrissoppa.

Hälsokurs 13/6 eller 14/11.
Välj om du vill komma söndagen 13/6 eller söndagen den 14/11.
Kursen omfattar vad som är nyttig mat och vad som kan vara farlig mat, och hur vi kan påverka våra liv. Dessutom odlingsgrunder för ekologisk odling, djupsängar, jord, gödsling m.m. Vi tittar på våra odlingar och berättar hur vi lyckas med odling och lång skördesäsong.
Provsmakning av något hälsosamt.

Vindruvskurs 8/8
Kärnfria resistenta mycket goda vindruvor för växthus eller uterum. Ej i kruka.
Sorter som fungerar utomhus. Ni får lära vad som är viktigt att kunna för att lyckas.
Plantor kommer finnas av olika sorter.
Provsmakning av vindruvorna.

Vitlökskurer 28/8 eller 29/8
Välj om du vill komma lördagen den 28/8 eller söndagen 29/8
Då får man lära sig alla odlingsknep för att kunna odla stora klyftor och lökar och dessutom kan man se och köpa av vårt sortiment som har sitt grundursprung i Ryssland, SIbirien, Östeuropa, Kina och andra platser i världen. Vi håller liv i ca. 100 olika sorters vitlök för att bevara den genetiska mångfalden.
Provsmakning av vårt vitlöksbröd.

Kivikurs 3/10
Det är tråkigt att Sverige inte utnyttjar möjligheterna att odla detta mycket goda bär. Därför har vi en kurs om utomhuskiviodling hos så ni får lära er om odling och skörd, vi har naturligtvis provsmakning och kiwiplantor att sälja av olika sorter.

Äppelkurs 10/10
Provsmakning, föredrag om historia, om ympning, odling av goda äpplen och användning. Kursen tar ca 2 timmar. Man får lära om resistenta goda sorter och hur man kan ha egna äpplen från augusti till maj.
Provsmakning av olika äppelsorter och vår äppenjuice.