Kursprogram 2022 hos Åke Truedsson

Vi finns numera på Facebook,Tomat och Vitlöksklubben genom barnen Tommy och Linda för att visa lite bilder och ge ut lite meddelanden. Man kan inte beställa via denna sida. Vi har också en hemsida www.tomatklubben.se bara för information, ingen kommunikation – hinner inte.

Vi har öppet i vår lilla gårdsbutik 11-16 alla dagar och där finns tomatplantor, gurkplantor, kronärtskocka (fröplantor efter Herrgård) och mycket annat. Vi har jord till bra pris och från början av maj säljer vi sparrisplantor. Det kan finnas en anledning att besöka oss.
Välkomna
Med vänlig hälsning Åke

Kursavgift 50kr per person. Kaffe och te ingår och någon form av provsmakning. Informera gärna oss om du har någon allergi som gluten, laktos m.m.
Anmälning sker på telefon 0708-361543 från och med 1/3 kvällstid kl 19-21 ej SMS.
Adress: Forshällavägen 66 Vellinge

Chiliodlarkurs 20/3
Kurssäsongen inleds med en kurs i hur du lyckas med din chiliodling.

Odlingskurs 27/3
Kom och lär dig om grunderna för en lyckad ekologisk ordning, om jord, gödsling, sågg, plantuppdragning, förodling, djuksängar, m.m. söndag den 21/3. Kursen beräknas ta 2,5 timmar och sker inomhus och utomhus.

Tomatkurs 23/4 eller den 24/4
Välj om du vill komma lördagen den 23/4 eller söndagen den 24/4.
Allt för att lära och lyckas bättre med din odling och höra senaste tomatnytt, köpa plantor av ca. 250 olika sorter, kursen beräknas till 2,5 timmar och sker inomhus och utomhus.
Provsmakning av våran Tomatsoppa.

Hälsokurs 12/6 eller 20/11
Välj om du vill komma 12/6 eller 20/11.
Kursen omfattar vad som är nyttig mat och vad som kan vara farlig mat, och hur vi kan påverka våra liv. Dessutom odlingsgrunder för ekologisk odling, djupsängar, jord, gödsling m.m. Vi tittar på våra odlingar och berättar hur vi lyckas med odling och lång skördesäsong.
Provsmakning av något hälsosamt.

Vitlökskurer 10/9 eller 11/9
Välj om du vill komma lördagen den 10/9 eller söndagen 11/9
Då får man lära sig alla odlingsknep för att kunna odla stora klyftor och lökar och dessutom kan man se och köpa av vårt sortiment som har sitt grundursprung i Ryssland, SIbirien, Östeuropa, Kina och andra platser i världen. Vi håller liv i ca. 100 olika sorters vitlök för att bevara den genetiska mångfalden.
Provsmakning av vårt vitlöksbröd.

Äppelkurs 16/10
Provsmakning, föredrag om historia, om ympning, odling av goda äpplen och användning. Kursen tar ca 2 timmar. Man får lära om resistenta goda sorter och hur man kan ha egna äpplen från augusti till maj.
Provsmakning av olika äppelsorter och vår äppenjuice.